Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

AbTehnic Profesional

SCHIMBĂTOR DE CĂLDURĂ CU GAZ DK-SUCTION

TVA inclus

SCHIMBĂTOR DE CĂLDURĂ CU GAZ DK-SUCTION

Schimbătorul de căldură DK pentru gazul de aspirație este pentru o mai mare siguranță a compresorului și optimizează compresorul și performanța unității de răcire în ceea ce privește subrăcirea lichidului și supraîncălzirea gazului de aspirație.

DK
SCHIMBĂTOR DE CĂLDURĂ CU GAZ DK-SUCTION

Schimbătorul de căldură DK-gaz de aspirație este pentru o mai mare siguranță a compresorului și optimizează compresorul și performanța unității de răcire în ceea ce privește răcirea lichidului și supraîncălzirea gazului de aspirație.

Caracteristici și beneficii

  • Cu un schimbător de căldură gaz lichid de aspirație, unitatea de răcire poate atinge o performanță cu până la 10% mai mare, în funcție de intervalul de funcționare.
  • O mai bună utilizare a evaporatorului printr-o supraîncălzire mai mică Rezultatul este o îmbunătățire a coeficientului de performanță Qo/Pe.
  • Puterea de răcire crește, iar puterea electrică este aproape constantă.
  • Siguranța pentru compresor este optimă:
  • Unsoarea uleiului se îmbunătățește prin creșterea temperaturii gazului de aspirație
  • Compresorul este protejat împotriva lichidului
  • Schimbătorul de căldură DK pentru gazele de aspirație este potrivit și pentru agentul frigorific propan

Funcționalitate

  • Este cunoscut faptul că se poate obține o creștere a performanțelor prin subrăcirea lichidului. Cu toate acestea, atunci când acest lucru se face cu un schimbător de căldură cu gaz de aspirație în același circuit de refrigerare, subrăcirea lichidului are ca rezultat supraîncălzirea gazului de aspirație.
  • În cazul agentului frigorific R449A, de exemplu, câștigul de capacitate datorat subrăcirii lichidului este mai mare decât pierderea de capacitate datorată supraîncălzirii gazului de aspirație, care este cauzată de un volum mai mare. La o subrăcire a lichidului de 10 K într-un sistem de refrigerare cu t0 -10°C, există un câștig de capacitate de aproximativ 10%. Pentru alți agenți frigorifici - de exemplu R134a - trebuie să se presupună un câștig de capacitate mai mic. Cu toate acestea, este foarte important să se ia în considerare creșterea temperaturii gazului de descărcare.

Puteți vedea rapid că putem răspunde cu DA la întrebarea adresată. Cu un consum mai mic de energie se obține o îmbunătățire a performanței evaporatorului. Cu toate acestea, este foarte important să se țină cont de temperatura finală de comprimare. La temperaturi de 120°C și mai mari, se obțin creșteri mai mari ale capacității, dar acestea sunt contraproductive din cauza problemelor cu uleiul din compresor. Acest lucru duce, la rândul său, la deteriorarea compresorului.

Prin urmare, un calcul precis al subrăcirii lichidului și al supraîncălzirii gazului de aspirație este important pentru fiecare schimbător de căldură DK pentru gaz de aspirație. La DK, acest lucru este calculat fie de către tehnicienii noștri pentru fiecare schimbător de căldură, fie puteți utiliza în acest scop programul nostru de proiectare "heatcool 5.1".

Un alt avantaj al schimbătorului de căldură cu gaz de aspirație DK este faptul că numărul de tuburi interioare calculat cu precizie în tubul de înveliș asigură un raport echilibrat de spațiu liber pentru partea de gaz de aspirație și partea de lichid. Acest lucru și suporturile speciale pentru tuburile interioare sunt motivele pentru care schimbătorul de căldură cu gaz de aspirație DK funcționează fără pierderi de presiune semnificative atât pe partea de gaz, cât și pe partea de lichid. Schimbătoarele de căldură cu gaz de aspirație DK sunt disponibile cu racorduri pentru conducta de aspirație de la 28 la 133 mm și racorduri pentru lichid de la 16 la 64 mm.