Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

AbTehnic Profesional

Fuchs – uleiuri frigorifice

Uleiuri frigorifice Fuchs

Uleiurile frigorifice Fuchs reprezintă o gamă premium de lubrifianți special concepuți pentru a răspunde nevoilor și cerințelor complexe ale sistemelor de refrigerare și climatizare, atât în sectorul industrial, cât și în cel comercial și rezidențial. Cu o tradiție bogată și o reputație de excelență în domeniul lubrifianților, Fuchs combină inovația, tehnologia și cunoștințele aprofundate pentru a dezvolta uleiuri frigorifice de înaltă performanță, care să asigure eficiență energetică și protecție îndelungată echipamentelor de răcire.

Gama de uleiuri frigorifice Fuchs include produse special formulate pentru diferite tipuri de compresoare și sisteme de refrigerare, adaptate diverselor fluide frigorifice și materiale utilizate în industria de răcire. Aceste uleiuri sunt concepute pentru a oferi o lubrifiere eficientă și un transfer optim de căldură, îndeplinind în același timp cerințele tehnice și de compatibilitate cu diversele medii frigorifice.

Uleiurile frigorifice Fuchs se împart în categorii diferite, în funcție de tipul de bază și de aplicație:

Uleiuri minerale: Acestea sunt produse din petrol brut și oferă o bună stabilitate termică și rezistență la oxidare. Sunt potrivite pentru sistemele de refrigerare cu freoni tradiționali, precum R-22, și sunt utilizate în principal în compresoarele cu piston.

Uleiuri sintetice: Sunt fabricate prin procese chimice și oferă o performanță superioară comparativ cu uleiurile minerale. Acestea includ polialfaolefine (PAO), poliol esteri (POE) și polialchilenglicoli (PAG). Uleiurile sintetice Fuchs au o stabilitate excelentă la temperaturi înalte și joase, un indice de viscozitate ridicat și o compatibilitate mai bună cu fluidele frigorifice moderne, precum hidrofluorocarburi (HFC) și hidrofluorolefine (HFO).

Uleiuri pentru amoniac: Aceste uleiuri sunt special formulate pentru a fi compatibile cu sistemele de refrigerare pe bază de amoniac (R-717), având o stabilitate chimică bună și o capacitate de amestecare adecvată cu amoniacul.

Uleiuri pentru CO2: Sunt concepute pentru a fi utilizate în sistemele de refrigerare cu dioxid de carbon (R-744), oferind o lubrifiere eficientă și o stabilitate termică și chimică ridicată în condiții de presiune și temperatură înalte.

Fuchs investește constant în cercetare și dezvoltare pentru a îmbunătăți performanța și eficiența uleiurilor frigorifice, colaborând îndeaproape cu producătorii de echipamente și fluide frigorifice pentru a asigura compatibilitatea și optimizarea sistemelor de răcire. Prin intermediul laboratoarelor sale de ultimă generație și a echipei de experți, Fuchs dezvoltă soluții avansate și adaptate la provocările și tendințele din industria de refrigerare, precum tranziția către fluide frigorifice cu impact redus asupra mediului și eficiență energetică crescută.

Un aspect esențial al uleiurilor frigorifice Fuchs este protecția pe care acestea o oferă echipamentelor împotriva uzurii și coroziunii. Grație aditivilor performanți și a proprietăților anti-oxidante, anti-spumante și anti-corozive ale acestor uleiuri, compresoarele și componentele sistemelor de răcire sunt protejate împotriva deteriorării și a depunerilor, asigurând astfel o durată de viață îndelungată și un randament optim al echipamentelor.

De asemenea, uleiurile frigorifice Fuchs contribuie la reducerea consumului de energie și la scăderea costurilor de întreținere și exploatare ale sistemelor de refrigerare. Datorită proprietăților lor de lubrifiere și transfer de căldură, aceste uleiuri minimizează frecarea și pierderile energetice, crescând eficiența globală a sistemelor și contribuind astfel la obiectivele de sustenabilitate și reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.