Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

AbTehnic Profesional

Rezervor de stocare DK-Energy

TVA inclus

Rezervor de stocare DK-Energy

SOLUȚII COMBINATE PENTRU ÎNTREAGA CLĂDIRE

ÎNCĂLZIREA INDIRECTĂ A APEI POTABILE ÎN SISTEMUL DE CONDUCTE DE CURGERE
ÎNCĂLZIREA ÎNCĂLZIRII ȘI A APEI POTABILE ÎNTR-UN SINGUR REZERVOR, PLUS OPȚIUNI DE REÎNCĂLZIRE CU ALTE SURSE DE CĂLDURĂ DISPONIBILE

DK
Rezervor de stocare DK-Energy

Structura rezervorului de stocare a energiei este foarte simplă: Se ia rezervorul nostru standard bine stabilit DK-Heat Recovery Tank pentru încălzire și se adaugă un schimbător de căldură cu tuburi spiralate din oțel inoxidabil de calitate superioară. Apa de încălzire dintr-un rezervor de încălzire brută este încălzită cu schimbătoare de căldură interne sau externe cu un singur perete. Apa potabilă se scurge prin tubul spiralat. Schimbătoarele de căldură cu pereți dubli sunt instalate ca standard: pentru a respecta standardul european EN 1717 pentru a proteja apa potabilă.

Pentru a încălzi apa potabilă DK se bazează pe un tub spiralat. Principalul motiv pentru alegerea acestui tip de schimbător de căldură este că pierderea de presiune este semnificativ mai mică (aproximativ 30%) decât în cazul unui tub ondulat.

În acest sistem de încălzire indirectă a apei potabile se stochează doar cantități mici de apă încălzită.

Prin urmare, se asigură o protecție mai simplă împotriva Legionella. Prin intermediul unor conexiuni suplimentare pentru circuitul de încălzire, este posibilă, de asemenea, furnizarea de energie termică din apa potabilă către circuitul de încălzire. Un obiectiv principal al sistemelor este atingerea celui mai înalt nivel de temperatură posibil la ieșirea apei potabile. Patru concepte DK pot oferi soluția holistică.

Încălzirea și consumarea apei potabile

Utilizarea numai a energiei termice reziduale de la sistemele de refrigerare

Conceptul unic al acestui sistem constă în dispunerea unică a schimbătoarelor de căldură. Performanța schimbătorului de căldură intern al sistemului de refrigerare este disponibilă pe întreaga lungime a rezervorului. Returul apei de încălzire este situat în partea inferioară a rezervorului, iar apa de încălzire este poziționată la două treimi din înălțimea rezervorului. Astfel, treimea superioară a rezervorului nu va fi traversată de cercul de încălzire și poate fi încălzită de la unitățile de refrigerare folosind capacitatea de desupraîncălzire pentru a obține un nivel mai ridicat al temperaturii apei. Angajând această metodă și construcție este posibil, chiar și la temperaturi de condensare moderate, să se asigure încălzirea apei de încălzire în intervalul de temperaturi scăzute și încălzirea apei potabile în intervalul de temperaturi ridicate.

Utilizarea căldurii reziduale în combinație cu un încălzitor electric de supraîncălzire

Căldura reziduală de la sistemul de refrigerare este principala sursă de energie pentru încălzirea încălzirii și a apei potabile.

Sistemele DK pentru deservirea aplicațiilor care necesită temperaturi mai ridicate ale apei pot fi oferite complete cu un încălzitor electric montat din fabrică, complet cu control de siguranță al proiecției de supraîncălzire. Acest sistem este ideal pentru proiecte mai mici, cum ar fi benzinăria

În plus, apa potabilă pentru snack bar este încălzită simultan, într-un proces continuu, cu ajutorul unui tub de încălzire cu tub spiralat din oțel inoxidabil. din oțel inoxidabil.

Căldura reziduală (Schimbătoare de căldură interne) utilizare în combinație cu o pompă de căldură / Cazan pe gaz

Pentru proiecte la scară mai mare și sisteme de încălzire care necesită temperaturi mai ridicate ale apei. DK oferă schimbătoare de căldură interne sau externe pentru a asigura necesarul complet de încălzire pentru treimea superioară a rezervorului DK Heat Store Tank cu un schimbător de căldură cu pompă de căldură și/sau sisteme de cazane pe gaz/GPL/ulei.

Sursa principală de căldură a rezervorului este utilizarea responsabilă a energiei termice reziduale de la instalațiile și echipamentele de refrigerare - în acest caz, prin intermediul schimbătoarelor de căldură interne. Avantajele încălzirii cu schimbătoare de căldură interne, spre deosebire de cele externe, pot fi observate prin faptul că nu sunt necesare pompe suplimentare.

Acest lucru reduce costurile de investiție, precum și costurile de exploatare și întreținere. Schimbătorul de căldură intern oferă performanțe de transfer de căldură directe și continue de neegalat în toate perioadele de funcționare a instalației de refrigerare

Căldura reziduală (Schimbătoare de căldură externe) utilizare în combinație cu o pompă de căldură / Cazan pe gaz

O metodă alternativă la sistemul descris mai sus este utilizarea schimbătorului de căldură DK extern (la rezervor). Această metodă este de obicei necesară pentru conductele de presiune mare și oferă, de asemenea, posibilitatea de a instala un sistem de măsurare a căldurii și a debitului între schimbătorul de căldură și rezervor - oferind date reale și în timp real privind performanța și eficiența utilizării căldurii reziduale și reducerea/economiile de carbon.

În plus, acest sistem permite o separare ușoară a responsabilităților între diverși contractori de refrigerare și instalații sanitare. Această separare și claritate se dovedește adesea benefică pentru proiectele de supermarketuri - definind clar responsabilitățile de lucru între client, antreprenorul principal și instalatorii specializați.