Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

AbTehnic Profesional

Condensatoare universale răcite cu aer, de tip orizontal și vertical cu ventilatoare axiale

TVA inclus

Condensatoare universale răcite cu aer, de tip orizontal și vertical cu ventilatoare axiale

Evoluții în condensatoarele FCH / FCV de nouă generație

• Tipuri de ventilatoare: Ø910 mm, Ø800 mm, Ø630 mm and Ø500 mm.
• Condensatoarele ce au o caracteristică de Ø500 mm și Ø800 mm, au 6 ventilatoare, iar cele cu Ø630 mm și Ø910 mm, au 8 ventilatoare, cu diferite nivele ale sunetului.
• Condensatoarele cu număr variat de ventilatoare: de la 1 până la 14, dețin un spectru larg de performanță.

Categorie:
FRITERM
Condensatoare universale răcite cu aer, de tip orizontal și vertical cu ventilatoare axiale

Evoluții în condensatoarele FCH / FCV de nouă generație

 • Ventilatoare cu diferite caracteristici: Ø910 mm, Ø800 mm, Ø630 mm și Ø500 mm
 • Condensatoarele ce au o caracteristică de Ø500 mm și Ø800 mm au 6 ventilatoare, iar cele cu Ø630 mm și Ø910 mm, au 8 ventilatoare cu diferite nivele de sunet
 • Condensatoarele cu număr variat de ventilatoare: de la 1 până la 14, dețin un spectru larg de performanță

Friterm Motor Control System (FMC)

FMC Step Control (FMC- S)

FMC este un sistem de control pentru rotorul extern AC și motoarele standard. Versiunea de bază deține până la 5 nivele și versiunea specială este disponibilă cu până la 15 nivele. Sistemul asigură utilizarea uniformă a ventilatoarelor și îmbunătățește fiabilitatea operațională și durata de viață a acestora.

Controlul tensiunii FMC (FMC- V)

Controlul tensiunii a sistemului FMC, este folosit pentru rotorul extern AC și pentru motoarele standard. Acest sistem este cel mai rentabil mod de a controla viteza, asigurând o fiabilitate operațională ridicată cu funcția de bypass integrată acestui produs.

Acest sistem nu este recomandat pentru aplicații sensibile la zgomot sau cu cerințe stricte de eficiență energetică.

Controlul frecvenței FMC (FMC- F)

Controlul frecvenței FMC este utilizat pentru motoarele standard cu un convertor de frecvență ca unitate de alimentare. Acesta nu emite nici un zgomot în timpul acestei acțiuni. Pot fi utilizate unități de alimentare multiple. În cazul în care o unitate de alimentare nu funcționează, acest produs este echipat cu funcții de bypass hardware și software, care asigură funcționarea optimă. Acest sistem este econom din punct de vedere energetic, datorită modulării continue a tuturor ventilatoarelor.

Control de frecvență FMC, ce deține filtrul sinusoidal (FMC- F- APSF) este folosit pentru motoarele externe cu rotoare AC, având un convertizor de frecvență ca și unitate de alimentare. Acest aspect este absolut necesar pentru motoarele rotorului extern.

FMC EC Control (FMC- EC)

FMC EC Control este combinat cu ventilatoare EC foarte eficiente și asigură soluția ideală în ceea ce privește eficiența energetică și emisiile sonore.

Caracteristici și Aplicații

Modelele de condensatoare Friterm FCH/FCV sunt proiectate pentru instalații externe, ce includ 4 nivele diferite de sunet. Nu este considerată nici o pierdere de presiune externă.

Ventilatoarele sunt poziționate într-un singur rând, având un număr de la 1 la 4 și în două rânduri, având un număr de la 2 la 14.

Domeniul de capacitate: de la 11 până la 1428 kW.

Toate modelele sunt disponibile cu flux de aer vertical sau orizontal.

Coil Block

 • Aliniere eșalonată a tubului.
 • Tuburi de cupru instalate în interior, special pentru condensatoare, aripioare din aluminiu.
 • 2,1 - 2,5 mm de aripioare standard. Alte tipuri de aripioare sunt opționale.
 • Modelele de circuite sunt potrivite pentru agenții frigorifici: R404A, R507, R134A, R407A și R407C. Capacitățile menționate în catalg sunt valabile pentru R404A.
 • Orice contact între tuburi și capătul plăcilor, este prevenit. Acest sistem asigură o durată lungă de viață fără scurgeri.
 • Distribuitoarele și conexiunile de intrare - ieșire sunt din cupru. Supapa Schrader este amplasată pe antetul de admisie.
 • Presiunea standard de test: 34 bar (PED 2014/68/EU)

Carcasa

 • Condensatoarele au propria construcție ce le asigură stabilitatea, astfel, nu necesită accesorii suplimentare de instalare pe bază de oțel sau beton.
 • Construcție din poliester pe bază de pulbere electrostatică vopsită, din oțel galvanizat, care oferă o protecție excelentă UV și împotriva coroziunii. Culoarea standard este RAL 7044.
 • Fiecare cameră a ventilatorului este separată de plăcile interne de deflagrație, pentru a preveni pătrunderea aerului din afara ciclului.
 • Toate modelele sunt echipate cu suport de ridicare.

Ventilatoarele

Modelul axial eficient Ziehl Abegg, EBM sau ventilatoare asemănătoare cu diametrul de 500mm, 630mm, 800 mm, 910 mm sunt utilizate pe partea de aspirare pentru condensatoare.

- (S) Standard,

- (L) Low,

- (Q) Quite

- (E) Extremely Quite,

Specificațiile electrice pentru ventilatoarele cu 500/ 630/ 800/ 910 mm, sunt 400V 3~50Hz. Acestea ar putea funcționa la 2 viteze diferite, iar reglarea vitezei pentru ventilatoarele EC, este opțională.

Reglarea vitezei ventilatorului poate fi realizată prin utilizarea ventilatoarelor trifazate cu invertor de frecvență și a întregului filtru sinusoidal.

Toate motoarele dispun de protecție internă și clasă de protecție IP54; categoria de izolație F.

Intervalul de temperatură ambiantă pentru funcționarea exterioară, este cuprins între -40°C și +50°C/ + 65°C. Pentru ventilatoarele standard, temperatura pentru funcționarea exterioară poate fi +75°C în funcție de tipul ventilatorului.

Diferite ventilatoare și motoare sunt opționale pentru operarea la temperaturi ridicate.

Ventilatoarele rulează într-o carcasă concepută pentru a maximiza debitul de aer. Grilele de protecție ale ventilatoarelor sunt standard.

Friterm își rezervă dreptul de a folosi ventilatoarele diferiților producători. În funcție de tip, datele ventilatorului pot ușor varia.

Nivelul de zgomot

Nivelurile de presiune acustică indicate sunt conforme cu EN 13487.

Nivelurile de sunet sunt obținute din datele privind nivelul de putere acustică (LwA) ale producătorilor de ventilatoare.

În cazul unei cerințe ce implică sunetul, vă recomandăm să consultați un expert.