Coș de cumpărături

Nu ai niciun produs în coș.

V Type Universal Air Cooled Condensers With Axial Fans
Condensatoare racite cu aer universale tip V cu ventilatoare axiale FCW

Stoc epuizat

AbTehnic Profesional

Condensatoare racite cu aer universale tip V cu ventilatoare axiale FCW

Condensatoare racite cu aer universale tip V cu ventilatoare axiale FCW

Dezvoltări în noua generație de condensatoare universale FCW
– Opțiuni de ventilator Ø910 mm și Ø800 mm
– Pentru condensatoarele cu ventilatoare de Ø800 mm 6, iar pentru ventilatoarele de Ø910 mm 8 opțiuni diferite de nivel sonor
– Condensatoare cu diverse numere de ventilatoare; de la 2 la 20 de ventilatoare, gamă largă de performanțe

Stoc epuizat

Categorie:
FRITERM

Descriere

Condensatoare racite cu aer universale tip V cu ventilatoare axiale FCW

Dezvoltări în noua generație de condensatoare universale FCW

 • Opțiuni de ventilator Ø910 mm și Ø800 mm
 • Pentru condensatoarele cu ventilatoare de Ø800 mm 6, iar pentru ventilatoarele de Ø910 mm 8 opțiuni diferite de nivel sonor
 • Condensatoare cu diverse numere de ventilatoare; de la 2 la 20 de ventilatoare, gamă largă de performanțe

Sistemul de control al motoarelor Friterm (FMC)

Control în trepte FMC (FMC- S)

Controlul pas cu pas FMC este un sistem de control pentru motoare cu rotor extern și motoare standard de curent alternativ. Este disponibilă versiunea de bază cu până la 5 trepte și versiunea specială cu până la 15 trepte. Sistemul asigură o utilizare uniformă a ventilatoarelor și îmbunătățește fiabilitatea operațională și durata de viață a ventilatoarelor.

Controlul tensiunii FMC (FMC- V)

Sistemul de control al tensiunii FMC este utilizat pentru motoarele cu rotor extern de curent alternativ. Acest sistem este cea mai rentabilă modalitate de control al vitezei și asigură o fiabilitate operațională ridicată cufuncția de bypass integrată a acestui produs. Acest sistem nu este recomandat pentru aplicații sensibile la zgomot sau cu cerințe stricte de eficiență energetică.

Controlul frecvenței FMC (FMC-F)

Controlul frecvenței FMC este utilizat pentru motoarele standard cu un convertizor de frecvență ca unitate de alimentare. Nu provoacă niciun zgomot legat de control. Pot fi utilizate mai multe unități de putere. Chiar dacă o unitate de alimentare se defectează, acest produs este echipat cu funcții de bypass hardware și software, care asigură funcționarea.

Acest sistem asigură economii considerabile de energie datorită modulării continue a tuturor ventilatoarelor.

Controlul frecvenței FMC cu filtru sinusoidal cu toți polii (FMC- F- APSF) este utilizat pentru motoarele cu rotor extern de curent alternativ cu un convertor de frecvență ca unitate de putere. Aceasta este o necesitate absolută pentru motoarele cu rotor extern.

Control FMC EC (FMC- EC)

FMC EC Control este combinat cu ventilatoare EC de înaltă eficiență și asigură o soluție ideală în ceea ce privește eficiența energetică și emisiile de zgomot.

CARACTERISTICI ȘI APLICAȚII

Condensatoarele Friterm din seria FCW sunt proiectate pentru instalare în aer liber, incluzând 4 niveluri diferite de zgomot. Nu se ia în considerare nicio cădere de presiune externă.

Ventilatoarele dispuse în rânduri simple de la 2 la 10 și în rânduri duble de la 4 la 20.

Gama de capacitate: 78 până la 2095 kW

Bloc de bobine

 • Aliniere cu tuburi decalate,
 • Tuburi de cupru cu caneluri interne special pentru condensatoare, aripioare din aluminiu,
 • 2,1 – 2,5 mm de distanțe standard ale aripioarelor. Alte pasuri ale aripioare sunt opționale,
 • Proiectarea circuitelor este adecvată pentru agenții frigorifici R404A, R507, R134A, R407A și R407C. Capacitățile de catalog menționate sunt valabile pentru R404A.
 • Combinația de coliere glisante și sistem de găuri libere utilizată la plăcile de susținere a capetelor, care previne orice contact între tuburi și plăcile de capăt, iar acest sistem asigură o funcționare de lungă durată fără scurgeri.
 • Colectoarele și racordurile de intrare-ieșire sunt din cupru. Supapa Schrader este furnizată pe colectorul de admisie.
 • Presiunea de încercare standard: 34 bar (PED 2014/68/UE).

SASIU

 • Condensatoarele au o construcție autoportantă proprie și nu necesită accesorii suplimentare pentru instalarea pe o bază din oțel sau beton.
 • Pentru carcasă se utilizează oțel galvanizat vopsit în câmp electrostatic cu pulbere pe bază de poliester, care asigură o protecție excelentă împotriva razelor UV și a coroziunii. Culoarea standard este RAL 7044.
 • Fiecare cameră a ventilatorului este separată de plăci deflectoare interne pentru a preveni vânturarea indusă a ventilatoarelor în afara ciclului.
 • Toate modelele sunt echipate cu ochiuri de ridicare.

VENTILATOARE

Ventilatoarele axiale de înaltă eficiență Ziehl Abegg, EBM sau echivalente cu diametre de 500 mm, 630 mm, 800 mm, 910 mm sunt utilizate în direcția de aspirație pentru condensatoare.

– (S) Standard,

– (L) scăzut,

– (Q) Destul

– (E) Extrem de Destul de Destul,

Specificațiile electrice pentru ventilatoarele de 500/ 630/ 800/ 910 mm sunt 400V 3~50Hz, pot funcționa la două viteze diferite, iar ventilatoarele EC cu control al vitezei sunt opționale.

Reglarea variabilă a vitezei ventilatoarelor poate fi realizată prin utilizarea ventilatoarelor trifazate cu invertor de frecvență și filtru sinusoidal la toți polii.

Toate motoarele dispun de protecție internă și clasa de protecție IP54; clasa de izolație F.

Intervalul de temperatură ambiantă pentru funcționarea în exterior este cuprins între -40°C și +50°C / +65°C. Pentru ventilatoarele standart, temperatura de funcționare în exterior poate fi de +75°C, în funcție de tipul de ventilator.

Ventilatoare și motoare diferite sunt opționale pentru temperaturi de lucru ridicate.

Ventilatoarele funcționează într-o carcasă proiectată pentru a maximiza debitul de aer. Grilele de protecție ale ventilatoarelor sunt standart.

Friterm își rezervă dreptul de a utiliza ventilatoare de la diferiți producători. În funcție de tip, datele ventilatorului pot varia ușor.

NIVEL DE ZGOMOT

Nivelurile de presiune acustică indicate sunt conforme cu EN 13487.

Nivelurile sonore sunt obținute din datele privind nivelul de putere acustică (LwA) ale producătorilor de ventilatoare.

Consultați un expert pentru cerințele critice privind sunetul.