Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

AbTehnic Profesional

Condensatoare racite cu aer universale tip V cu ventilatoare axiale FCW

TVA inclus

Condensatoare racite cu aer universale tip V cu ventilatoare axiale FCW

Dezvoltări în noua generație de condensatoare universale FCW
– Opțiuni de ventilator Ø910 mm și Ø800 mm
– Pentru condensatoarele cu ventilatoare de Ø800 mm 6, iar pentru ventilatoarele de Ø910 mm 8 opțiuni diferite de nivel sonor
– Condensatoare cu diverse numere de ventilatoare; de la 2 la 20 de ventilatoare, gamă largă de performanțe

Categorie:
FRITERM
Condensatoare racite cu aer universale tip V cu ventilatoare axiale FCW

Dezvoltări în noua generație de condensatoare universale FCW

 • Opțiuni de ventilator Ø910 mm și Ø800 mm
 • Pentru condensatoarele cu ventilatoare de Ø800 mm 6, iar pentru ventilatoarele de Ø910 mm 8 opțiuni diferite de nivel sonor
 • Condensatoare cu diverse numere de ventilatoare; de la 2 la 20 de ventilatoare, gamă largă de performanțe

Sistemul de control al motoarelor Friterm (FMC)

Control în trepte FMC (FMC- S)

Controlul pas cu pas FMC este un sistem de control pentru motoare cu rotor extern și motoare standard de curent alternativ. Este disponibilă versiunea de bază cu până la 5 trepte și versiunea specială cu până la 15 trepte. Sistemul asigură o utilizare uniformă a ventilatoarelor și îmbunătățește fiabilitatea operațională și durata de viață a ventilatoarelor.

Controlul tensiunii FMC (FMC- V)

Sistemul de control al tensiunii FMC este utilizat pentru motoarele cu rotor extern de curent alternativ. Acest sistem este cea mai rentabilă modalitate de control al vitezei și asigură o fiabilitate operațională ridicată cufuncția de bypass integrată a acestui produs. Acest sistem nu este recomandat pentru aplicații sensibile la zgomot sau cu cerințe stricte de eficiență energetică.

Controlul frecvenței FMC (FMC-F)

Controlul frecvenței FMC este utilizat pentru motoarele standard cu un convertizor de frecvență ca unitate de alimentare. Nu provoacă niciun zgomot legat de control. Pot fi utilizate mai multe unități de putere. Chiar dacă o unitate de alimentare se defectează, acest produs este echipat cu funcții de bypass hardware și software, care asigură funcționarea.

Acest sistem asigură economii considerabile de energie datorită modulării continue a tuturor ventilatoarelor.

Controlul frecvenței FMC cu filtru sinusoidal cu toți polii (FMC- F- APSF) este utilizat pentru motoarele cu rotor extern de curent alternativ cu un convertor de frecvență ca unitate de putere. Aceasta este o necesitate absolută pentru motoarele cu rotor extern.

Control FMC EC (FMC- EC)

FMC EC Control este combinat cu ventilatoare EC de înaltă eficiență și asigură o soluție ideală în ceea ce privește eficiența energetică și emisiile de zgomot.

Caracteristici și aplicații

Condensatoarele Friterm din seria FCW sunt proiectate pentru instalare în aer liber, incluzând 4 niveluri diferite de zgomot. Nu se ia în considerare nicio cădere de presiune externă.

Ventilatoarele dispuse în rânduri simple de la 2 la 10 și în rânduri duble de la 4 la 20.

Gama de capacitate: 78 până la 2095 kW

Bloc de bobine

 • Aliniere cu tuburi decalate,
 • Tuburi de cupru cu caneluri interne special pentru condensatoare, aripioare din aluminiu,
 • 2,1 - 2,5 mm de distanțe standard ale aripioarelor. Alte pasuri ale aripioare sunt opționale,
 • Proiectarea circuitelor este adecvată pentru agenții frigorifici R404A, R507, R134A, R407A și R407C. Capacitățile de catalog menționate sunt valabile pentru R404A.
 • Combinația de coliere glisante și sistem de găuri libere utilizată la plăcile de susținere a capetelor, care previne orice contact între tuburi și plăcile de capăt, iar acest sistem asigură o funcționare de lungă durată fără scurgeri.
 • Colectoarele și racordurile de intrare-ieșire sunt din cupru. Supapa Schrader este furnizată pe colectorul de admisie.
 • Presiunea de încercare standard: 34 bar (PED 2014/68/UE).

Carcasa

 • Condensatoarele au propria construcție ce le asigură stabilitatea, astfel, nu necesită accesorii suplimentare de instalare pe bază de oțel sau beton.
 • Construcție din poliester pe bază de pulbere electrostatică vopsită, din oțel galvanizat, care oferă o protecție excelentă UV și împotriva coroziunii. Culoarea standard este RAL 7044.
 • Fiecare cameră a ventilatorului este separată de plăcile interne de deflagrație, pentru a preveni pătrunderea aerului din afara ciclului.
 • Toate modelele sunt echipate cu suport de ridicare.

Ventilatoarele

Modelul axial eficient Ziehl Abegg, EBM sau ventilatoare asemănătoare cu diametrul de 500mm, 630mm, 800 mm, 910 mm sunt utilizate pe partea de aspirare pentru condensatoare.

- (S) Standard,

- (L) Low,

- (Q) Quite

- (E) Extremely Quite,

Specificațiile electrice pentru ventilatoarele de 500/ 630/ 800/ 910 mm sunt 400V 3~50Hz, pot funcționa la două viteze diferite, iar ventilatoarele EC cu control al vitezei sunt opționale.

Reglarea vitezei ventilatorului poate fi realizată prin utilizarea ventilatoarelor trifazate cu invertor de frecvență și a întregului filtru sinusoidal.

Toate motoarele dispun de protecție internă și clasă de protecție IP54; categoria de izolație F.

Intervalul de temperatură ambiantă pentru funcționarea în exterior este cuprins între -40°C și +50°C / +65°C. Pentru ventilatoarele standard, temperatura de funcționare în exterior poate fi de +75°C, în funcție de tipul de ventilator.

Diferite ventilatoare și motoare sunt opționale pentru operarea la temperaturi ridicate.

Ventilatoarele rulează într-o carcasă concepută pentru a maximiza debitul de aer. Grilele de protecție ale ventilatoarelor sunt standard.

Friterm își rezervă dreptul de a folosi ventilatoarele diferiților producători. În funcție de tip, datele ventilatorului pot ușor varia.

Nivel de zgomot

Nivelurile de presiune acustică indicate sunt conforme cu EN 13487.

Nivelurile sonore sunt obținute din datele privind nivelul de putere acustică (LwA) ale producătorilor de ventilatoare.

În cazul unei cerințe ce implică sunetul, vă recomandăm să consultați un expert.