Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

Natural Refrigerants 23 – 24 Februarie 2023, a 2-a ediție

Natural Refrigerants 23 – 24 Februarie 2023, a 2-a ediție

Natural Refrigerants 2023 - cel mai important eveniment pentru specialiștii din industria frigorifică și aer condiționat.

Singurul eveniment complet din industria frigorifică și climatizare, din România, care a oferit o imagine de ansamblu și la zi a acestui domeniu.

SMro 1 scaled

Natural Refrigerants 2023 avut loc în perioada 23-25 februarie, la București și a reunit peste 180 de reprezentanți din industria de refrigerare și aer condiționat din țară, dar și din Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova, Italia și Dubai. Evenimentul a fost unul remarcabil pentru industria de profil și unic în România. A grupat două zile de prezentări ale celor mai noi practici și sisteme de răcire și au putut fi văzute sisteme și utilaje de ultimă generație în zona expozițională.

Participanții au avut oportunitatea de a relaționare cu alte persoane din domeniu, de a cunoaște noi furnizori și de a pune bazele unor parteneriate viitoare, dar au putut adresa și întrebări speakerilor pentru a-și clarifica diverse situații întâlnite în activitatea curentă.

 • 24 speakers
 • 28 expozanți
 • 35 parteneri
 • Peste 180 de participanți
Natural Refrigerants ZIUA 1 122 of 613 1 scaled

În cadrul conferinței s-au discutat următoarele subiecte:

 • Soluții pentru reducerea cantiății de agent frigorific
 • Soluții inovative
 • Inima instalațiilor frigorifice cu Natural Refrigerant
 • Schimbătoare de căldură pentru Natural Refrigerants
 • CO2 sau amoniac?
 • Sistem înecat (pompat) sau Dry expansion?
 • Este important uleiul la instalațiile cu agent frigorific natural?

Zona expozițională a beneficiat de prezența a 28 de firme care au adus și expus cea mai nouă tehnologie din industria frigorifica și aer condiționat, din Italia, Spania, Germania, Finlanda, Lituania, Elveția, Danemarca, Belgia, Australia și România. În cea de-a treia zi a evenimentului a avut loc un curs intensiv despre proiectarea, construcția și asamblarea corectă a sistemelor de refrigerare, cele mai comune inițiative de recuperare a căldurii utilizate pe sistemele de refrigerare industrială cu amoniac și cele mai frecvente erori și greșeli de refrigerare făcute la instalarea acestora.

De asemenea, au fost prezentate tipuri de pompe de căldură industriale care sunt disponibile pe piață, dar și care sunt avantajele și dezavantajele acestora. Participanții au avut ocazia să afle care sunt consecințele greșelilor și erorilor de refrigerare, dar și impactul acestora asupra consumului de energie și capacității sistemelor de refrigerare. Participanții au aflat informații despre soluțiile la problemele, adesea complexe și neașteptate, care s-au dovedit a fi prezente la proiectarea, instalarea, funcționarea și întreținerea pompelor de căldură industriale cu amoniac. Cursul a fost susținut de Per Skærbæk Nielsen, specialist în refrigerare cu peste 30 de ani de experiență practică în domeniu și unul din cei mai cunoscuți specialiști în utilizarea agenților frigorifici naturali. Următoarea ediție a Natural Refrigerants va avea loc în 2025.

Vizitați pagina evenimentului și aflați ultimele noutăți din industria frigorifică.

Organizatorii acestui eveniment au fost: AB Tehnic Profesional și AB Frigo Consult Tehnic.