Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

AbTehnic Profesional

Congelator EASY Freeze DRYER

TVA inclus

Congelator EASY Freeze DRYER

– PIGO srl proiectează, fabrică și asamblează liofilizatoare – liofilizatoare sofisticate pilot și de producție, care include o gamă largă de liofilizatoare standard și personalizate.

 

PIGO
Congelator EASY Freeze DRYER

PIGO srl s-a impus ca lider mondial în proiectarea și fabricarea de echipamente de congelare de înaltă tehnologie, echipamente de prelucrare a fructelor și legumelor și liofilizatoare.

PIGO srl proiectează, fabrică și asamblează liofilizatoare - liofilizatoare sofisticate pilot și de producție, care include o gamă largă de liofilizatoare standard și personalizate.

USCAREA PRIN CONGELARE

Tehnologia de liofilizare - deshidratare permite păstrarea aromelor delicate în timp ce produsul congelat se usucă în vid, producând un produs de calitate superioară. Gheața conținută în produs este sublimată, deci transformată din solid în gaz și apoi captată în interiorul sistemului de condensare. Proprietăți senzoriale premium pentru produsul finit, absolut superpozabile cu cele ale produsului proaspăt.

PROCESUL DE LIOFILIZARE

  • Liofilizarea este uscarea unui produs deja congelat într-un vid sub "punctul triplu" (6,2 mbar = 4,6 torr). În acest caz, apa va fi prezentă doar în două faze: gheață și vapori. Vidul permite ca gheața să se transforme direct în vapori fără a trece mai întâi prin stadiul de apă, într-un proces de sublimare.
  • Liofilizarea este aplicată pentru a usca un număr mare de produse alimentare, cum ar fi fructe / fructe de pădure / legume, carne / fructe de mare, blocuri de supă, preparate din orez etc., iar acest lucru păstrează forma, culoarea, gustul, aroma și nutrienții originali ai produsului și, în același timp, le face ușor de depozitat (nu este nevoie de un lanț frigorific) și de servit.
  • Puteți estima aproximativ cantitatea de apă sublimată prin determinarea a 90-95% din greutatea produsului destinat ca lot tipic. De exemplu, dacă greutatea produsului este de 100 de kilograme umede, veți avea nevoie de o capacitate de condensare de 90-95 kg sau litri pentru a procesa lotul.

Descrierea operațiunii

În general, ciclul de liofilizare sau de uscare prin congelare este împărțit în trei faze:

Un proces inițial de congelare IQF, efectuat în așa fel încât:

  • Produsul prezintă structura cristalină dorită.
  • Produsul este congelat sub temperatura eutectică.

O fază de uscare primară (sublimare) în timpul căreia:

  • Presiunea parțială a vaporilor din jurul produsului trebuie să fie mai mică decât presiunea vaporilor din gheață, la aceeași temperatură.
  • Energia furnizată sub formă de căldură trebuie să rămână mai mică decât temperatura eutectică a produsului (cea mai ridicată temperatură admisă a produsului în condițiile de sublimare).

O uscare secundară menită să elimine ultimele urme de apă rămase în urma absorbției și unde:

  • Presiunea parțială a vaporilor care se ridică din produs va fi la cel mai scăzut nivel.
  • La finalizarea procesului, produsul tratat își va fi păstrat forma, volumul și structura inițială, precum și toate proprietățile fizice, chimice și biologice. Acesta poate fi apoi depozitat (cu condiția ca ambalajul să fie eficient pentru a reduce migrarea umidității) pentru o perioadă de timp aproape nedeterminată. Deoarece produsul este poros, acesta poate fi redisolvat prin simpla adăugare a unui solvent adecvat.

Execuție mașină

Material

Forma standard a camerei de uscare este un cilindru orizontal, toate realizate în întregime din oțel inoxidabil (cameră, uși, balamale, module de rafturi, tăvițe etc…).

Camera

Modulele de rafturi și condensatorul de vapori sunt cuprinse în interiorul camerei.
În uși sunt prevăzute hublouri de vizibilitate, care permit observarea atât a condensatorului de vapori, cât și a tăvilor cu produse în timpul ciclului de uscare.

Plăci de încălzire cu rafturi modulare

Plăcile sunt fabricate din oțel inoxidabil sau, opțional, din aluminiu. Numărul de module/plăci depinde de dimensiunea modelului.
Fiecare modul de raft este detașabil din cameră pentru întreținere sau curățare, iar acest lucru se face prin rostogolirea pe un cărucior, permițând manipularea de către o singură persoană.

Tăvițe

Două seturi de tăvi sunt furnizate standard.

Sistem de încălzire

Cazan electric controlat electronic, conectat în serie cu plăcile de încălzire.
Fluidul de încălzire este pe bază de glicol și este circulat de o pompă, permițând ca lichidul încălzit sau răcit să circule prin plăci la cererea controlerului electronic de sarcină.

Sistem de vid

Pompă de vid robustă montată lângă carcasa liofilizatorului.

Refrigerare

Fiecare unitate este echipată cu o instalație de refrigerare completă de dimensiuni corespunzătoare, inclusiv, de asemenea, unitatea de condensare a frigului este construită special cu control al capacității pentru a permite utilizarea economică a agentului frigorific. Include unitatea de condensare.

Condensator de vapori

Execuție în tub din oțel inoxidabil disponibilă, în funcție de agent frigorific.
Dezghețarea gheții după un ciclu de produs se face prin dezghețare cu apă sau, opțional, cu gaz fierbinte.

Opțiune pentru temperaturi scăzute

Dacă este necesar, poate fi cotată o opțiune de temperatură mai scăzută, care oferă o temperatură a condensatorului de vapori de -55°C și o temperatură de congelare/încălzire a raftului de -35°C/+70°C.

Sistem de control

PLC MITSUBISHI/OMRON/SIEMENS/ABB interfațat cu un panou de control cu ecran tactil. Ecranul include o prezentare grafică a sistemului de liofilizare. Sistemul automatizat va accelera/reduce energia pentru a regla presiunea de sublimare la parametrii prestabiliți.
capacitate de programare a rețetelor încorporată și software pentru preluarea și analiza datelor.

Toate componentele utilajului (camere, rafturi, sisteme de închidere a ușilor, sistem de oprire, condensatoare și toate interconexiunile) sunt fabricate și controlate în cadrul companiei.

Date tehnice

Basic technical data for few most common units:

Freeze Drying unit model EFD 45 EFD 85 EFD 125 EFD 170
Tray Area (m2): 42 m2 84 m2 126 m2 168 m2
Expected loading of product (up to kg) 340-550 kg 700-1100 kg 1000-1600 kg 1400-2150 kg
Vapour Condenser Capacity (24h): 600 kg 1200 kg 1800 kg 2400 kg
Chamber measures (mm): 1700x4000mm 2300x5250mm 2300x7400mm 2300×9250
System lowest preasure < 13 Pa < 13 Pa < 13 Pa < 13 Pa
Standard condenser temperature – 40 0C (-50 0C) – 40 0C (-50 0C) – 40 0C (-50 0C) – 40 0C (-50 0C)
Shelves temperature (suggested) +25 to +85 0C +25 to +85 0C +25 to +85 0C +25 to +85 0C
Heating energy required 57 kW 115 kW 165 kW 220 kW
Refrigeration capacity (max): 55 kW 110 kW 158 kW 210 kW
Heating system forced glycol / water circulation
Refrigerating media Freon / Ammonia / CO2
Total unit weight 5000 kg 14000 kg 18000 kg 22000 kg
Refrigeration unit weight 1900 kg 3800 kg 5500 kg 6800 kg