Shopping Cart

Nu ai niciun produs în coș.

AbTehnic Profesional

Ventil termostatic seria TIH

TVA inclus

Ventil termostatic seria TIH

Supapele Alco Thermo-Expansion controlează supraîncălzirea vaporilor de agent frigorific la ieșirea din evaporator. Acestea acționează ca un dispozitiv de strangulare între partea de înaltă presiune și cea de joasă presiune a sistemelor de refrigerare și se asigură că rata de curgere a agentului frigorific în evaporator corespunde exact cu rata de evaporare a agentului frigorific lichid din evaporator. Astfel, evaporatorul este utilizat în întregime și niciun lichid refrigerant nu poate ajunge la compresor.

Categorie:
ALCO
Ventil termostatic seria TIH
Caracteristici
 • Dimensiune compactă și design ermetic
 • Până la 35 kW pentru R410A, 49 kW pentru R32
 • Conexiuni de lipire și metrice cu configurație de trecere directă
 • Elementul de putere din oțel inoxidabil rezistă la coroziune
 • Diafragma de mari dimensiuni asigură un control mai lin și mai consistent al supapei
 • Egalizator intern sau extern
 • Reglare externă a supraîncălzirii
 • Standard cu filtru integrat de 100 de ochiuri de plasă la intrarea în supapă
 • Ambalaj cu 20 de bucăți strânse, inclusiv accesorii de fixare a becului și instrucțiuni de utilizare unice
Opțiuni
 • Eșantion tehnic unic pentru testare
 • Setare specială sau funcție de gaură de sângerare la cerere: cantitate minimă de comandă 100 de bucăți pe lot, tip și comandă
 • Supapă fără filtru intern la cerere: cantitate minimă de comandă 100 de bucăți pe lot, tip și comandă
Despre supapele de expansiune Thermo™

Termeni de bază și informații tehnice. Principii de funcționare

Acționare directă Câmpul magnetic al bobinei solenoidale forțează o mișcare a pistonului și, astfel, determină deschiderea scaunului supapei.

Cădere de presiune reală Cădere de presiune nominală la Qn1 Capacitate nominală calculată

Capacitatea nominală a supapei selectate

Servoacționat Câmpul magnetic al bobinei solenoidale este utilizat numai pentru deschiderea scaunului supapei pilot. Energia necesară pentru acționarea pistonului sau a diafragmei scaunului supapei principale este furnizată de debitul de agent frigorific și are ca rezultat o anumită cădere de presiune.

Căderea minimă de presiune

Electrovalvele cu acționare directă nu necesită o cădere minimă de presiune pentru o funcționare corectă.

Diferența maximă de presiune de funcționare (MOPD)

MOPD este diferența maximă de presiune între intrarea și ieșirea electrovalvei care permite deschiderea corectă a acesteia. Atunci când sunt utilizate cu bobine solenoidale Alco AC, toate electrovalvele Alco utilizează un MOPD de 25 bar.

Funcționarea împreună cu bobine solenoidale de curent continuu conduce la valori MOPD reduse, în funcție de tipul și dimensiunea supapei. Dopurile chopper DS2 permit utilizarea bobinelor de 24VAC cu 24VDC prin transformarea DC într-o tensiune AC. Vă rugăm să contactați departamentul tehnic Emerson pentru detalii suplimentare.

Electrovalvele cu solenoid servocupate necesită o cădere de presiune minimă de aproximativ 0,05 bar pentru a rămâne complet deschise. În cazul unui debit insuficient de agent frigorific, această valoare nu va fi atinsă și electrovalva se poate închide neintenționat. Aceste închideri pot duce la disfuncționalități și oscilații în circuitul de refrigerare. Dimensionarea necorespunzătoare a electrovalvelor (adică utilizarea unor electrovalve prea mari) este cauza principală a acestui efect. Acest lucru este deosebit de important în cazul circuitelor de refrigerare cu capacitate controlată.

Prin urmare, factorul decisiv pentru dimensionarea corectă a electrovalvelor este capacitatea respectivă a electrovalvei și nu dimensiunea de conectare a acesteia.

Formula pentru calcularea căderii de presiune reale a unei electrovalve